Az űrtávcső infravörös spektrométere számára kifejlesztett új technológiával kijelölhetők a látómező azon pontjai, amelyekben észlelni akarnak – a többi pontban „becsukják az ablakot”.
Az ISS-en Samantha Cristoforetti evett először spirulina algát tartalmazó ételt. Az előállítása során szerzett tapasztalatokat most Kongóban próbálják hasznosítani.
A természeti erőforrások megőrzésével foglalkozó holland cég az ESA-val együttműködve újfajta szűrőt fejlesztett űrbeli használatra. Eredményeikre érdekes földi hasznosítást is találtak.
Vékony, megfelelően kilyuggatott műanyag lapokkal rendkívül olcsó űrteleszkópokat lehetne készíteni. A módszernek katonai, de tudományos alkalmazásai is lehetségesek.
A portugál cég technológiáját az ESA-űrhajósok segítésére fejlesztették ki, de földi változata segítheti a súlyosan fogyatékos betegek kommunikációját.
Az Európai Űrügynökség (ESA) és a londoni Természettudományi Múzeum négy vezető európai divatiskolával karöltve próbálja megtervezni az űrkorszak űrdivatját.
Egy új eszköz nemcsak a part menti tengervíz minőségéről szolgál információval, hanem segítségével kalibrálhatók a vízfelszín hőmérsékletére vonatkozó műholdas adatok.
A Japán Űrügynökség űrruhákkal kapcsolatos fejlesztései alapján egy máshol is használható ruhadarabot dobtak piacra, amely segíti a testhőmérséklet szabályozását.
Eredetileg az újra felhasználható európai Hermes űrrepülő céljára fejlesztették ki, legújabban autók töréstesztjeinél alkalmazzák a nyomásérzékelő fóliát.